jueves

El cos vestit_exposició




L'altre dia vaig anar a conèixer la nova seu temporal del Museu Tèxtil de Barcelona, al Palau Reial de Pedralbes. També per a poder veure-hi la nova exposició que durarà fins que es traslladin al nou Museu del Disseny a la Plaça de les Glòries.

Veritablement l'exposició et fa reflexionar sobre l'obsessió gairebé compulsiva que tenim, de ser acceptats socialment i d'una de les vies amb les quals això es pot aconseguir: mimetitzar al màxim possible els cànons estètics del moment.

La lectura que en fan les comissàries, per a relatar les modificacions del cos és interessant ja que està dividida en accions que permeten variar la silueta per adaptar-la al referent de cada època. Això em porta a pensar, que el més important encara no s'ha plantejat; l'acceptació d'un mateix tal i com és i per tant la posibilitat no de modificar per adoptar el que ens autoimposem a nivell estètic si no buscar els nostres punts forts i potenciar-los.

Molt interesant i recomanable per a profunditzar una mica més en la superficialitat del món de la Moda.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Ei!

¿Fins quin punt es tracte de "l'obsessió compulsiva de ser acceptats socialment" i no de l'obsessió de distingir-nos i no acceptar els altres dintre del nostre grup o col·lectiu social?

Això ens portaria no només al tema de l'acceptació de nosaltres mateixos, sino també al tema de l'acceptació dels altres (independentment de com vesteixin o el seu origen o casta social). Em dona a mi que el "tú, llevas bambas; no entras" ja es gastava al S.XVI y XVII, i inclús potser durant i abans l'imperi romà.

(a la que veig una piscina em llenço)

Una abraçada!

Unknown dijo...

Precisament, és el mateix individu que busca ser acceptat el que rebutja aquells que no entren a dins l'estereotip marcat.

El rebuig social causat per la imatge projectada existeix des de que existeix el concepte de clan o grup social. I és a mes a mes és una eina de poder, l'exclusivitat dels objectes o de les accions les fa més atractives i aquesta eina de marqueting està molt en ús actualment.

llençat'hi

:)